У Харкові вночі молодик влаштував бійку та підірвав п'ятьох осіб гранатою (деталі, відео)

Підозрюваного затримали очевидці, йому загрожує до 15 років або довічне ув'язнення

На вулиці Гольдберговській, 11 пізно ввечері 8 червня відбулася сутичка між компанією молоді, неподалік від одного з тютюнових кіосків. Двоє спочатку ображали одне одного, а після цього зав'язалася бійка. Один з учасників конфлікту дістав з кишені гранату РГД-5 та жбурнув її у бік компанії. Гучний вибух почув весь район, очевидці отримали осколкові поранення. Про деталі події розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

Винуватцем трагедії виявився 29-річний чоловік, який за словами очевидців, був у стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння. Через свій нетверезий стан він почав провокувати бійку серед компанії, яка була вже готова захищатися. Чоловік з гранатою мав претензії до одного з хлопців і спочатку жбурнув йому щось в обличчя, а коли той йому відповів ударом, втратив рівновагу, зайшов на газон, а потім розвернувся та кинув під ноги іншим гранату. Пролунав хлопок, а потім гучний вибух.

Постраждалі від осколкових поранень самотужки дісталися до салону "Таврія" та почали просити перехожих викликати швидку.

Внаслідок вибуху постраждали п'ятеро осіб віком від 16 до 33 років. Серед молодих людей був і маленький хлопчик, який перелякався під час вибуху та втік у двори, його розшукувала поліція з собаками.

picture

Винуватця вибуху поліція знайшла на місці пригоди затриманим свідками, його обличчя було у крові. За словами очевидців, травми обличчя він отримав не від вибуху гранати, а під час затримання молодиками.

Речові докази від вибуху РГД-5 відправлені на криміналістичне дослідження,  вирішується питання про обрання запобіжного заходу зловмиснику.

Йому інкримінують звинувачення за двома статтями ККУ у замаху на вбивство та незаконному поводженні з боєприпасами або вибуховими речовинами. Максимальна санкція статей передбачає ув'язнення від 10 до 15 років або довічно.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харківській області полісмени затримали викрадача автівки ВАЗ, який напідпитку за одну ніч намагався вкрасти дві машини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися