Крав у хворих дітей і пенсіонерів: як Харківська СБУ розшукала міжнародного злочинця

Громадянин Молдови вже шість років перебував у розшуку Інтерполом

Кіберпідрозділ СБУ у Харківській області виявив та затримав злочинця, який вже п'ять років перебуває у міжнародному розшуку. Про деталі операції розповіли на сторінці Харківської СБУ у Facebook.

Громадянин Молдови протягом шести років переховувався від молдавського правосуддя на території України. У Молдові його розшукують органи правопорядку з 2016 року. Саме тоді він був визнаний винним у скоєнні фінансових злочинів і засуджений до 15 років ув'язнення.

Він звинувачений у тому, що з 2013 по 2015 роки вкрав близько мільйона доларів у пенсіонерів і батьків дітей, які хворіють тяжкими хворобами. Для цих категорій людей збирали кошти на лікування, а він шахрайськими діями заволодівав зібраними грошима.

Після того, як у квітні 2015 року його засудили до ув'язнення, він втік в Україну, де переховувався, купляв собі підробні документи та постійно переїжджав у різні області.

Оскільки 32-річного злочинця оголосили у міжнародний розшук, його пошуком почали займатися національні спецслужби. Кіберфахівці Харківського підрозділу СБУ змогли виявити його місцезнаходження та за взаємодії із правоохоронцями Дніпропетровського карного розшуку затримати його біля помешкання у Дніпрі.

Представники спецслужб перевіряють, чи причетний затриманий зловмисник до фінансового шахрайства і на території України. Після проведення слідчих дій до затриманого злочинця буде застосовано процедуру екстрадиції.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харківському аеропорту був затриманий росіянин, який був у міжнародному розшуку з 2020 року за вбивство людини.




111

1 липня 2021, 07:13

Живет на границе с Россией, а войска придут из Польши. Как же так получается?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися