Як не стати жертвою торгівлі людьми - азербайджанець у Харкові продавав українок за кордон

Жінок вербували у Харкові та відправляли в Бахрейн для надання безкоштовних сексуальних послуг

У Харкові затримали громадянина Азербайджану, який організував у місті бізнес із продажу людей. Про те, чим займався іноземець, та деталі операції розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

49-річний зловмисник розшукував жінок, які перебували у важкому матеріальному положенні та скрутних життєвих обставинах, "втирався" до них у довіру і пропонував заробіток за кордоном. У результаті жінок відправляли спочатку потягом, а потім - літаком до Королівства Бахрейн для надання там сексуальних послуг.

Пошук жертв та їхній відбір він організував разом зі своїми подільниками, які також мешкали у Харкові. Особи співучасників "чорного бізнесу" поки не встановлені, також невідомо, чи є вони громадянами України, чи іноземцями.

Сам організатор торгівлі людьми перебував в Україні із легальними документами та мав дозвіл на постійне проживання.

Під час останньої операції громадянин Азербайджану створив перелік із 11 жінок, які відповідали необхідним для їхнього продажу критеріям. З трьома з них він провів спеціальні бесіди ще наприкінці травня, а 24 червня вони мали вирушити спочатку потягом до Києва, а звідти - літаком до Бахрейну. Під час відправлення поїзду "Харків-Київ" з вокзалу із трьома завербованими жінками зловмисник був затриманий представниками міграційної поліції Харківської області.

Чоловіку вже повідомили про підозру. Його звинувачують за статтею 149 ККУ: торгівля людьми. Максимальна санкція статті передбачає ув'язнення на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Суд визначив для нього запобіжний захід на час слідства - 60 діб під вартою або заставу у сумі 227 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Харківська СБУ затримала злочинця, якого вже шість років розшукував Інтерпол за те, що він у Молдові крав гроші у пенсіонерів та батьків із важкохворими дітьми.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися