У Харкові колишній злочинець обікрав церкву - які коштовності він забрав (фото)

Крадій намагався втекти від поліції в ліс, але злякався пострілів і здався

Пізно вночі 7 липня у церкву на вулиці Садовопарковій увірвався грабіжник. У будівлі спрацювала сигналізація, тому на місце вирушила поліція. Про те, як проводилася операція із захоплення злодія, розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

Повідомлення про проникнення надійшло до пункту централізованого спостереження харківської поліції. Вже за 4 хвилини найближчий до місця пригоди наряд поліції прибув до церкви.

Поліцейські одразу зрозуміли, що виклик не хибний, адже на споруді, яка була під охороною та сигналізацією, був пошкоджений замок. Правоохоронці оточили територію храму та почали вести спостереження. У якийсь момент вони побачили зловмисника, який виліз із вікна й побіг в сторону лісу.

Поліцейські на автівці озвучили підозрюваному вимогу зупинитися, але він не відреагував. Після цього один із патрульних, який переслідував втікача, виконав попереджувальний постріл у повітря, аби здійснити вплив на зловмисника та викликати допоміжні сили поліції.

Ці дії змусили крадія зупинитися, після чого його затримали поліцейські. У Нацполіції встановили особу зловмисника. Виявилося, що це рецидивіст, який вже тричі відбув за ґратами за крадіжки та інші майнові злочини. Чоловіку виповнилося 30 років, він є мешканцем Харківської області. Вийшов із в'язниці він у минулому році у зв'язку із завершеннями терміну покарання.

При собі у крадія було майно церкви: ікони, гроші та релігійні книги. Всі докази були вилучені для використання слідством.

Стосовно підозрюваного відкрили кримінальне провадження за статтею 185 ККУ: крадіжка. Максимальне покарання за цією статтею передбачає 6 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові вночі в одному з нічних закладів міста двоє молодиків побилися та почали з'ясовувати, чий же Крим, один із них отримав поранення руки гострим предметом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися