У Харківській області померла тримісячна дівчинка: ймовірна причина - отруєння дитячою сумішшю

Дитина не мала жодних документів та не була зареєстрована

Трагедія трапилася у селі Петропілля Лозівського району. Тримісячне немовля не вижило попри зусилля лікарів. Про страшну подію розповіли у "Лозова Новини".

Дівчинка загинула ще 9 липня, але розголосу історія набула лише зараз. Немовля провело деякий час у реанімації Харківської обласної лікарні, лікарі доклали усіх можливих зусиль, але врятувати маленьке життя не змогли. Остаточну причину смерті дитини ще не визначили, втім у лікарні найбільш вірогідною називають версію про отруєння розчинною сумішшю, якою заміняють під час годування молоко.

Втім, причина може бути й страшнішою. Матір загиблої немовляти жодного разу не відвідала лікаря під час вагітності, народила не у лікарні, тому про дитину навіть не було відомо в офіційних органах, її ніде не реєстрували.

Окрім загиблої дівчинки, жінка є мамою ще двох малят - одному 7 років, другому - 11. Родина малозабезпечена, втім ніхто зі знайомих не називає її поганою чи асоціальною.

Чому дитина померла, визначить розтин, а у соцмережах місцеві жителі у всьому звинувачують соціальні служби, мовляв, недогляділи.

Після трагедії влада Лозівської громади прийняла рішення більш ретельно перевіряти та спостерігати за вагітними жінками та породіллями, а до мешканців звернулися із закликом бути уважними до своїх сусідів та знайомих та повідомляти про неналежне ставлення до дітей у відповідальні органи.

picture

У Лозівській громаді доволі часто трапляються нещасні випадки за участі дітей. "Коментарі" розповідали, що під час пожежі у Лозовій загинув трирічний хлопчик, трагедія трапилася через необережне поводження з джерелами вогню.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися