Продали деревини на 50 мільйонів: на Харківщині НАБУ повідомить про підозру директору лісгоспу

Директора лісгоспу Харківської області підозрюють у організації продажу деревини за заниженими цінами й привласненні майна на 50 мільйонів гривень

Посадовій особі з Харківщини буде оголошено підозру у привласненні державного майна. Про це повідомляють у прес-службі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Детективи НАБУ разом з прокурорами спеціалізованої антикорупційної прокуратури третього серпня провели операцію по затриманню підозрюваних в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу. У результаті було затримано директора лісового господарства Харківської області та очільника приватної компанії.

Як виявилося, керівник компанії підпорядковувався державному підприємству. Також відомо, що він має родинні зв'язки з очільником лісгоспу.

Підстава затримання - підозра у заволодінні деревиною на загальну суму понад 50 мільйонів гривень. Детективи НАБУ ще не оголосили підозру затриманим. Питання наразі вирішується.

З'ясувалося, що причетними до привласнення державного майна лісового господарства можуть бути ще дві приватні компанії. Двом керівникам цих фірм третього серпня було оголошено підозру за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідство встановило, що між директором лісгоспу та приватними структурами була домовленість. Учасники змови організували схему як продати задешево деревину й отримати прибутки. Керівники товариств з обмеженою відповідальністю купували деревину за заниженими цінами.

Відомо, що лише протягом 2018-2019 років лісове господарство продало по цій схемі близько 15 тисяч метрів кубічних деревини. Таким чином, за попередніми підрахунками державний лісгосп недоотримав понад 50 мільйонів гривень.

Наразі триває досудове розслідування. Правоохоронці з'ясовують чи не причетні до злочину інші компанії.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у голови Харківської облради Артура Товмасяна провели обшуки



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися