Стало відомо, хто у Харкові забруднював річку Уди - оголошено підозру

Трьох осіб звинувачують у службовій недбалості

У Харківському районі через службову недбалість протягом багатьох років забруднювалася річка Уди. Було виявлено, що головним забрудником є Темнівська виправна колонія №100. Про деталі справи повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

У колонії під керівництвом державної кримінально-виконавчої служби виробляють різні товари, а також займаються переробкою пластику.

Прокуратурою було виявлено, що протягом багатьох років на території функціонує каналізація, яка вже частково зруйнована, і навіть не стоїть на експлуатаційному обліку. Саме через цей комплекс здійснювали водовідведення від робочих будівель підприємства.

Далі каналізаційні стоки без будь-якого очищення та фільтрації потрапляли на прибережну захисну смугу, а звідти - в ріку Уди.

За даними пресслужби, відповідальні службові особи були інформовані про кричущу ситуацію, але жодних заходів не приймали.

Встановлено, що їхні дії спричинили забруднення земель водного фонду та річки шкідливими речовинами. Така ситуація сильно вплинула на довкілля, створила потенційну загрозу життю та здоров'ю людей. Тяжких наслідків зазнала екологія.

Правоохоронці підрахували, що сума збитків складає близько 500 тисяч гривень.

За результатами досудового розслідування Харківською прокуратурою було повідомлено про підозру трьом особам: директору підприємства ДКВС, заступнику начальника колонії та начальнику відповідального за каналізацію відділу колонії.

picture

Підозрюваним інкримінують звинувачення за трьома статтями ККУ 367: службова недбалість, що викликала тяжкі наслідки, 239: забруднення земель, 242: порушення правил охорони вод. Статті передбачають ув'язнення від 2 до 5 років, позбавлення права займати деякі посади на три роки та штраф у розмірі 12 750 гривень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що за прибирання річки Уди від сміття взялися прості мешканці Харкову. Вже кілька місяців кожні два тижні вони влаштовували суботники і витягали з ріки по кілька тонн сміття щоразу.



Віталій

20 серпня 2021, 16:12

Миха , Річка.І раки,і голавль,і амур є.

Віталій

20 серпня 2021, 16:10

Колонія?А ви почніть з новожаново.З місця зливу диканьовських очисних.До-річка.Після-і водорості не ростуть.А ще до колонії,уся річка у бульбашках.Грає як відкрите шампанське.Так я забув.Самий великий шкідник екології,завхоз,що старі рами віконні кинув на вулиці.

Миха

20 серпня 2021, 12:30

А не громко ли сказано что "УДЫ" ЭТО река?

Надежда

20 серпня 2021, 11:34

Это не служебная халатность, это преднамеренное вредительство, воровство средств на ремонт, лично обогащались, пусть за свой счет и канализацию восстанавливают и реку чистят.

Валерий

20 серпня 2021, 11:24

За такие преступления сроки должны быть не просто большими ,а очень большими. Потому, от того ,каким воздухом мы дышим, какую пьем воду, на какой земле выращиваем нашу еду зависит наша жизнь и жизнь наших потомков. А с такой защитой экологии, мы скоро все вымрем как мамонты.

Eugen

20 серпня 2021, 10:11

Типичное свинство! При этом, им указали, на "недопустимость" подобного! Гуманненько! Сделать каналью надо кучу денег выделить. А так и овцы сыты и волки целы!

Светлана

20 серпня 2021, 10:06

Павел и Алексей, очень верно вы говорите - заставить их чистить (организовать очистку) - только за свои средства (пусть хоть пожизненно им придется расплачиваться) .

Жора

20 серпня 2021, 09:59

Посадить Жаб и проверить их и их родственников на материальное положение и недвижимость. Если не по средствам конфисковать и как групповые нетрудовые доходы всех посадить. Как не хватает в Украине суда шариата. То то все барыги и бегут с Афганистана вместе с америкосами. Хоть и не совсем правильно звучит но талибов точно не хватает в стране и их порядков хотя бы на пару недель.

Мила

20 серпня 2021, 09:16

Какое вопиющее пренебрежение к жизни людей в этом регионе. Вместо улучшения системы канализации наверняка дремучее воровство и грабеж бабла в этом учреждении. А вот хвала простым людям, которые борются за чистоту реки. Бог все вдет. По заслугам всем будет

Роман

20 серпня 2021, 07:14

Анна, а вот и не угадала, их дети давно в Европе живут, а эти мрази просто зарабатывают здесь деньги. Выжмут все, что можно из страны и тоже уедут.

Эдуард Харьков

20 серпня 2021, 07:07

Бездельников на зоне хватает ,расконвойка есть,пусть как в США облагораживают окружающую территорию,а вообще руководство бабки гребет их надо раскручивать

Анна

19 серпня 2021, 22:41

Их же детям здесь жить, ну откуда такой пофигизм к природе.

Павел

19 серпня 2021, 20:50

Лучше пусть организуют чистку и все, смысл их наказывать сроком, при таком раскладе тут всю верхушку Харькова нужно закрыть. В чем толк, обязать их до определенного числа заняться организацией и финансированием очистки реки

Валерий

19 серпня 2021, 18:29

да хуй они на все ложили

Путин

19 серпня 2021, 14:32

Надеюсь они получат пожизненное заключение?

Алексей

19 серпня 2021, 13:30

Заставить чистить

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися