У Харкові двоє молодиків намагалися вкрасти автівку у іноземця, а потім втікали на ній від поліції

Один з юнаків виявився неповнолітнім, його подільнику загрожує подвійне покарання

У Харкові двоє молодих хлопців вкрали автівку, яку власник хотів продати, почали на ній втікати від поліції, але потрапили в ДТП. Про обставини події розповіли у прокуратурі Харківської області.

Двоє юнаків - один 22-річний, а другий - неповнолітній, вигадали схему викрадення авто. Вони знайшли в інтернеті об'яву про продаж машини BMW та домовилися зустрітися з його власником.

Зустріч було заплановано на 25 серпня на одному з авторинків у Харківській області.

Продавцем виявився іноземець, якого молодикам виявилося не важко відволікти, і у цей час старший з хлопців заволодів автомобілем та поїхав геть. Власник машини одразу викликав поліцію, яка швидко знайшла втікача та почала переслідувати.

22-річний крадій не бажав здаватися правоохоронцям та влаштував гонитву, але не розрахував свої водійські навички та потрапив у ДТП, в результаті якої автівка сильно постраждала.

picture

Обох юнаків затримала поліція та наступного дня повідомила про підозру. Обом обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Стосовно старшого зловмисника, буде подано апеляцію щодо посилення запобіжного заходу до тримання під вартою.

На хлопців відкрили кримінальну справу за статтею 289 ККУ: незаконне заволодіння транспортним засобом групою осіб. Санкція статті передбачає ув'язнення від 3 до 5 років з конфіскацією.

Також 22-річному зловмиснику інкримінують обвинувачення у втягненні неповнолітнього у незаконну діяльність - стаття 304 ККУ, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові на Клочківському спуску чоловік насмерть збив коня. У цьому місці, біля Клочківського спуску часто ходять люди з кіньми та пропонують жителям покататися на них або поні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися