У Харківській області шахраї надсилають листи від імені Обленерго - як не попастися на махінацію

Окрім шкідливих посилань, у листах вказані контактні номери телефонів, що не належать установі

У Харківській області різні підприємства та юридичні особи знову почали отримувати підробні листи від імені АТ "Харківобленерго" з інформацією, яка має на меті вчинення шахрайських дій. Про це повідомили у пресслужбі установи.

За даними Харківобленерго, шахраї розсилають листи на електронні пошти юридичних осіб-споживачів енергії. У них міститься інформація із підробними розрахунками щодо оплати спожитих послуг. Крім цього, у листах йдеться про наявність заборгованості.

В установі попередили, що у листах також містяться посилання, що, ймовірно, є вірусними та можуть бути джерелом шкідливого ПО.

Зловмисники у листах також вказали номери телефонів, що не належать до тих, які використовує АТ "Харківобленерго".

У пресслужбі установи наголосили на тому, що заклад жодного відношення до такої розсилки не має.

Також на підприємстві підкреслили, що вже два з половиною роки, як нарахування за спожиту енергію проводить обраний споживачем постачальник, а не АТ "Харківобленерго".

У пресслужбі порадили представникам юридичних осіб, що отримали шахрайські листи не відкривати подібні повідомлення взагалі, а також не переходити за посиланнями, що у них містяться, та не завантажувати жодних файлів, які можуть бути прикріплені до листів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові зловмисники організували схему обкрадання власників банківських карток за допомогою інтернет-магазинів. При цьому шахраї на момент скоєння злочинів перебували у СІЗО. Серед постраждалих від їхніх дій є не лише громадяни України, але й іноземці



Юрий

9 вересня 2021, 16:17

Как не попасться??? А может полиции пора жопу поднять и начать работать? Во сколько раз за последние пару лет увеличилось число мошенников?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися