У Харкові кіберзлочинці вкрали 18 мільйонів, перебуваючи у СІЗО - що відомо

Серед постраждалих не лише громадяни України, але й іноземці

У Харкові викрили групу кібершахраїв, які займалися "фішингом" в інтернеті та обкрадали власників банківських карток. При цьому зловмисники на цей час перебували під вартою у СІЗО. Про деталі оборудки розповіли у пресслужбі Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Схему організував 20-річний громадянин України, що перебуває у СІЗО. Він запропонував взяти участь у шахрайстві своїм співкамерникам.

Суть оборудки полягала в тому, що злочинці обирали торговельний інтернет-майданчик, реєстрували там у якості продавця  товарів. Коли потенційний "клієнт" збирався купити товар, зловмисники надсилали йому посилання на "фішингову сторінку", на якій той вводив реквізити своєї картки. Після цього дані отримували учасники групи та переказували кошти на різні рахунки, які так чи інакше належали організатору схеми.

picture

Серед ошуканих виявилися також і постраждалі, що проживають в інших країнах, і намагалися придбати товари на іноземних інтернет-майданчиках.

Всього до оборудки було залучено дев'ятеро осіб. Більшість з них займалися пошуком потенційних "клієнтів".

Полк особливого призначення поліції Харківської області провів 24 обшуки у СІЗО та у помешканнях підозрюваних, всюди було знайдено багато телефонів, сім-карток і комп'ютерної техніки.

picture

Фігурантам оголошено про підозру, відкрито кримінальну справу за двома статтями ККУ - 255: створення та керування злочинним угрупуванням та участь у ньому, та 190: шахрайство.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років із конфіскацією.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Темнівська виправна колонія у Харківському районі забруднювала довколишнє середовище стічними водами та відходами, які виробляло підприємство, що розташоване на її території. Трьом особам оголошено про підозру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися