Харківський підприємець організував нелегальну стоянку та заробив на ній сотні тисяч гривень

Прокуратура передала справу про самовільне захоплення землі, де організували нелегальне паркування, до суду

До суду направлено справу про самовільне захоплення земельної ділянки на вул. Академіка Павлова. Підприємець організував на цій ділянці платну автостоянку та збирав гроші з клієнтів, повідомляють в обласній прокуратурі.

Земельна ділянка на вул. Академіка Павлова у Харкові без будь-яких законних підстав була зайнята 47-річним підприємцем для власних комерційних цілей. Земля належить до земель житлової та суспільної забудови, але загарбник обгородив земельну ділянку та облаштував на в'їзді до неї пропускний пункт. За гроші він надавав послуги з паркування транспортних засобів. Судово-економічна експертиза встановила, що внаслідок протиправних дій підприємця територіальній громаді Харкова завдано збитків у сумі майже 700 тисяч гривень.

Київською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до Київського райсуду обвинувальний акт щодо 47-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли подробиці справи про оренду землі на Індустріальному проспекті . Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування землею. До місцевого бюджету надійде понад 1,6 млн. грн. Йдеться про земельну ділянку, розташовану по Індустріальному проспекту в Харкові. Встановлено, що на цій ділянці розташована нежитлова будівля площею близько 123 кв. м, право власності на яке було зареєстроване фізичною особою із 2016 року. У квітні 2019 року цей будинок був відчужений іншій особі. Однак у період з 2016 по квітень 2019 року земля під об'єктом нерухомості не була оформлена, а орендна плата не сплачувалася. Це завдало Харківській міській територіальній громаді збитків. Полтавський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов. Рішення суду набрало законної сили, вживаються заходи щодо забезпечення виконання зазначеного рішення суду з метою надходження коштів до місцевого бюджету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися