У Харкові з чоловіка стягнуть півтора мільйона за оренду: які порушення

Прокурори в апеляції домоглись стягнення понад 1,6 млн грн безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування землею. До місцевого бюджету надійде понад 1,6 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Йдеться про земельну ділянку, розташовану по проспекту Індустріальному в Харкові. Встановлено, що на цій ділянці розташована нежитлова будівля площею майже 123 кв. м, право власності на яку було зареєстровано за фізичною особою з 2016 року. У квітні 2019 року цю будівлю було відчужено іншій особі.

Однак у період з 2016 по квітень 2019 року земля під об’єктом нерухомості не була оформлена, а орендна плата не сплачувалась. Це завдало Харківській міській територіальній громаді збитків.

Вказані порушення стали підставою для направлення Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова відповідного позову до суду. Однак рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Харкова у задоволенні позову було відмовлено.

Прокурори оскаржили вказане рішення в суді. Полтавський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов. Рішення суду набрало законної сили, вживаються заходи щодо забезпечення виконання вказаного рішення суду з метою надходження коштів до місцевого бюджету.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому мешканці Харківщини не погоджуються на евакуацію

Наразі на території Куп’янської громади залишається понад 12 тисяч людей і більше півтисячі дітей. Місцеві не поспішають евакуюватися у більш безпечні райони Харківщини. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, інформують "Коментарі. Харків".

"Станом на зараз на території Куп’янської громади проживає понад 12 тисяч людей, з них 546 дітей. Хоча у місті з листопада діє добровільна евакуація. Але люди нехтують пропозицією", – повідомив Андрій Беседін.

Чому люди залишаються під обстрілами та наражають на небезпеку дітей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися