Директор комунального підприємства в Харківській області підозрюється в отриманні хабаря

Поліцейські викрили чоловіка безпосередньо при отриманні грошей

За послуги з оформлення технічної документації на будинок та присвоєння кадастрового номера на земельну ділянку, розташовану в Чугуївському районі, службовець отримав близько 39 тисяч гривень. Про затримання хабарника повідомляє поліція Харківської області.

52-річний директор одного з комунальних підприємств на початку лютого минулого року запропонував харків’янці, яка представляла інтереси особи, за 12 тисяч гривень видати технічний паспорт на будинок, присвоїти кадастровий номер на земельну ділянку та узаконити прибудови.

Отримавши спочатку 5 тисяч гривень, службовець вирішив збільшити суму винагороди до 15 тисяч. Зловмисник запропонував жінці перерахувати залишок суми 10 тисяч гривень на банківську картку дружини. Але, як з’ясувалося, цієї суми виявилося не достатньо і в кінці липня поточного року підозрюваний загадав та отримав ще грошові кошти в сумі 12 тисяч. Службовця затримали при отриманні грошей у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття начальника Східної філії концерну "Війсьторгсервіс" на хабарі. За даними слідства, стало відомо, що посадовець вимагає хабар 20 000 грн, за узгодження з Фондом державного майна України та подальше укладання договору оренди земельної ділянки та комплексу господарських споруд. Під час контрольованого одержання неправомірної вигоди у вигляді паливних карток на 400 літрів бензину "А-95" (еквівалент 20 000грн) правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 КПК України. Слідство триває, вживаються заходи до обрання зловмиснику запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися