Заочно повідомлено про підозру колаборантці-«правоохорониці» з Балаклії

Жінка займала посаду «оперуполномоченого отделения по борьбе с групповой преступностью УВД ВГА Харьковской области».

Заочно повідомлено про підозру 43-річній жінці з Балаклії за фактом колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Підозру оголошено за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області.

Встановлено, що під час захоплення російськими загарбниками Балаклії місцева жителька добровільно пішла на співпрацю з окупантами. Вона влаштувалася до "поліції" і обійняла посаду "оперуполномоченого отделения по борьбе с групповой преступностью УВД ВГА Харьковской области".

На своєму місці колаборантка займалася кадровими питаннями, зокрема, здійснювала переведення, звільнення працівників, займалася обліком особового складу, формуванням та веденням особових справ співробітників.

Найближчим часом зрадницю буде оголошено у розшук.

"Комментарі. Харків" повідомляли, що суд визнав винним 39-річного чоловіка з Ізюма в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права працювати в правоохоронних органах строком на 10 років, з конфіскацією всього майна, повідомляє Харківська обласна прокуратура. В середині червня минулого року під час окупації Ізюма місцевий мешканець співпрацював із загарбниками. Він обійняв посаду так званого "поліцейського патрульно-постової служби" в "Ізюмському районному управлінні поліції", що створили окупанти.

Переважно колаборант займався охороною будівлі псевдоправоохоронного органу у будні з 9 до 17 години та з 9 до 14 години у вихідні, а також вносив у спеціальний журнал дані про відвідувачів. Крім зарплатні, так званий "поліцейський" отримував від окупантів гуманітарну і матеріальну допомогу в розмірі 10 тисяч російських рублів. Після деокупації міста колаборанта викрили правоохоронці.
 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися