У Харкові волонтер потрапив під варту на 60 діб: що відомо

“Послуги” волонтера коштували 2500 доларів США

Харківського волонтера, який допомагав військовозобов'язаним чоловікам перетинати кордон, суд залишив під вартою на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 214 720 грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Нагадаємо, що  25 вересня правоохоронці затримали 35-річного керівника громадської волонтерської організації. Підозрюваний знаходив потенційних “клієнтів” призовного віку, які не мають законних підстав для виїзду з країни, та пропонував їм за грошову винагороду “допомогу”. За внесення даних до інформаційної системи "Шлях", з подальшим документальним супроводженням, інструктажем та наданням порад, вказівок та координації дій щодо незаконного перетину державного кордону, чоловік брав грошову винагороду у розмірі 2500 доларів США. 

Під час отримання грошей від одного з “клієнтів” зловмисника затримали та повідомили про підозру. Зараз вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб, залучених до протиправної схеми, та тих, що незаконно скористалися їхніми послугами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що працівники поліції у Харківській області під час обшуку виявили та вилучили у чоловіка гранату та наркотики. 

У поліції розповіли, що працівники ВП № 2 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області отримали інформацію про те, що 57-річний мешканець села Задонецьке Чугуївського району зберігає боєприпаси.  Поліцейські провели санкціонований обшук в домоволодінні чоловіка 22 вересня.

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися