У Харкові та області псевдоволонтери грабували літніх людей (ФОТО)

Зловмисники діяли у Харкові та Лозовій, а також в інших областях

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактами крадіжок і грабежів, вчинених організованою групою (ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 186 КК України), повідомляють "Коментарі. Харків".

Слідство встановило, що учасники організованої групи, до складу якої входили особи ромської національності, обкрадали та грабували літніх людей, видаючи себе за волонтерів.

У прокуратурі повідомили, що у липні минулого року 23-річна жінка розробила план незаконного збагачення, до реалізації якого залучила ще двох жінок та чоловіка. Зловмисники орудували у Харкові та Лозовій, а також на території Київської та Дніпропетровської областей у період з липня 2022 по червень 2023 року.

За даними прокуратури, жертвами зловмисників стали особи похилого віку. “Зловмисники приходили до літніх людей додому і представлялися волонтерами, говорили, що роздають гуманітарну допомогу. Під цим приводом обвинувачені проникали всередину помешкань потерпілих, після чого викрадали їхнє майно, грошові кошти та відкрито грабували”, - розповіли у прокуратурі.

Таким чином зловмисники встигли “заробити” 1,8 млн грн.

Наразі всі четверо обвинувачених перебувають під вартою. Справу розглядатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські встановили чоловіка, який вчиняв крадіжки з різних супермаркетів Харкова

Слідчі довели провину зловмисника по шести фактах майнових злочинів у Шевченківському районі міста.  У поліції повідомили, що з початку року надходили звернення громадян про крадіжки з магазинів. За вказаними фактами були відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) ККУ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися