Пів року домашнього насильства у Харкові: що загрожує кривднику

Чоловіку визначали покарання, однак він продовжив кривдити батька

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні домашнього насильства - він неодноразово ображав, сварився, виганяв з дому та вимагав гроші у батька. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У поліції розповіли, що 51-річний чоловік у стані сп’яніння пів року постійно провокував конфлікти зі своїм 82-річним батьком, принижував, вимагав гроші на випивку.

Пенсіонер неодноразово звертався з відповідними заявами до Харківського РУП № 1.

Поліцейські сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області склали щодо порушника 3 протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейські виносили йому приписи з забороною на вхід та перебування за місцем мешкання батька. Суд визначив правопорушнику покарання у вигляді штрафу, громадських робіт та адміністративного арешту строком на 5 діб. Проте чоловік продовжив вчиняти домашнє насильство.

1 січня слідчим Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

11 січня чоловіку повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає максимальне покарання строком до 2 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як поліцейські допомогли літній жінці в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися