У стилі «проста вишуканість»: як успішний юрист з Харкова стала дизайнером одягу (ФОТО)

У стилі «проста вишуканість»: як успішний юрист з Харкова стала дизайнером одягу (ФОТО)

Провідний юрист або перспективний модельєр – фешн-експерт Марина Лосєва розмірковує, як влучніше презентувати свою вихованку, 36-річну Марину Кузьміну.

"Ось навіть не знаю, що спочатку написати: що Марина Кузьміна – доцент, викладач Юридичної академії ім. Ярослава Мудрого і кваліфікований спеціаліст у галузі юриспруденції. Або що вона прекрасний молодий дизайнер, студентка нашої FashionDesignSchool при UkrainianFashionEducationGroup, що зуміла практично з нуля зробити колекцію і знайти свій стиль", - каже Лосєва.

Без описания 2

Перший показ дизайнера Маріни Кузьміної

Стиль Кузьміної називається SimpleSopfistication – проста вишуканість. І все б нічого, але свідомо голку і нитки харків'янка взяла в руки лише кілька років тому...

Взялася за пензель, щоб відволіктися від важких думок

Бабуся Марини була професійною модисткою – її підлітком вивезли до Німеччини під час Другої Світової війни, і повернулася вона звідти вже разом зі швейною машинкою. Шила для домашніх і мама тепер уже початківця-дизайнера. А ось Марина в дитинстві малювала для ляльок наряди. І вже потім за своїми ескізами створювала їм гардероб. Але навчання, а слідом за нею і робота в юридичній сфері потіснили захоплення. До 2014 року.

"Коли почалася війна, а я родом з Донецької області і те, що відбувається безпосередньо торкнулося мою сім'ю, я замислилася тоді: чим займаюся, куди рухаюся, чи буде завтра це затребуваним? І щоб зняти стрес, пішла на курси малювання для дорослих. А потім навчання живопису плавно перейшло в курс фешн-ілюстрації", - розповідає Марина.

Без описания 10

Ескізи до колекції Маріни Кузьміної

І тоді, на заняттях, юрист згадала, скільки задоволення в дитинстві відчувала, малюючи ескізи костюмів. Відучившись на курсах шиття, Марина відправилася в FashionDesignSchool при UkrainianFashionEducationGroup, де і познайомилася з модельєром Мариною Лосєвою.

Без описания 10

Під час роботи над колекцією

Після 9 місяців навчання з'явилася повноцінна колекція з п'яти комплектів: чорний комбінезон, бежевий костюм, червона сукня, комплект з смугастим топом і сірий комбінезон – його купили відразу ж після показу.

Без описания 3

Моделі перед виходом на подіум

Дві речі – білосніжну спідницю і смугастий топ – Марина залишила собі.

Без описания 3

Дизайнер в одязі власного виробництва

"Початківцям письменникам радять писати про те, про що хочеться прочитати, а дизайнерам придумувати те, що захочеться носити самому", - кокетує авторка.

Натхнення знаходить у тінейджерів і Шанель

На створення колекції пішло кілька місяців і близько 10 тисяч гривень – стільки коштували тканини, нитки, фурнітура та оплата професійної швачки. І хоча сьогодні Марина ще не готова залишити юриспруденцію і з головою поринути в моду, вона визнає, що дизайн – це дуже серйозне захоплення, і вже замислюється про нові моделі.

Без описания 9

Під час роботи над колекцією 

"Я хочу робити речі, які будуть служити не один сезон – я прихильниця ідеї, що гардероб не повинен роздуватися, а може складатися з певної кількості нарядів, але вони повинні бути якісними. Перша колекція вийшла в базових кольорах. Надалі я б хотіла розвивати тему базових відтінків, але вже з модною інтерпретацією, і хотіла б попрацювати з яскравими кольорами", - ділиться планами Марина.

Без описания 3

Останній штрих: дизайнерка готує модель до виходу

Не менше, ніж кольором, Марина приділяє увагу і тканинам – все ж таки грамотно підібраний відтінок і якісний матеріал може перетворити найпростіший виріб у шедевр.

Що до натхнення, то його авторка черпає звідусіль – модні покази, виставки картин, кінофільми. Обожнює стиль іспанського дизайнера Крістобаля Баленсіага, засновника модного будинку Balenciaga, і француженки Габріель Шанель. І любить розглядати, у що одягнені перехожі на вулицях.

Без описания 6

Колір і якісна тканина вирішують усе

"Якщо мені сподобається, як людина вдягнена, тихесенько її фотографую. Особливо цікаво одягаються молоді люди до 20 років, - зазначає дизайнер-юрист. – Я прагну підкреслювати унікальність людини за допомогою одягу. І хочу, щоб кожна річ у гардеробі була самодостатньою, яка не потребує доповненні".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися