Сильні морози та хуртовини: якою буде зима в Харкові

Типова зима у Харкові почнеться з 1-го грудня

Взимку 2023-2024 років погода в Харкові прогнозується стійкою, холодною зі збереженням дефіциту опадів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прогнози Wisemeteo. За даними синоптиків, середня температура сезону очікується нижче на 1°C, ніж у сезоні 2022-2023 років і складатиме -1°C. Типова зима почнеться з 1-го грудня, температура зміниться до -2°C.

У грудні синоптики обіцяють середню температуру близько -1°C, що вище щодо історичної позначки за останні 10 років на 1°C. До 21-го грудня температура коливатиметься від -7°C до-1°C, поступово досягаючи позначки -1°C. Великої кількості опадів не передбачається.

pictureСічень 2024 року прогнозують холодним. Відносно грудня температурний тренд йде на підвищення. Середня температура січня 2024 очікується в районі 0°C. До кінця місяця можливе зниження температури повітря до -1°C. В середньому цього місяця очікується незначна кількість днів з опадами.

pictureЛютий прогнозують досить характерним. Останній місяць зими очікується морозним. З 1-го по 10-е лютого 2024 року можливі температурні показники в середньому близько -5°C. Однак до кінця місяця відбудеться підвищення температури та стовпчики покажуть позначку в 0°C. У лютому опадів випаде менше, ніж в січні. При цьому відносна вологість буде високою - понад 76%.

pictureРаніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за прогнозами Wisemeteo, друга частина осені у Харкові буде холоднішою щодо середньосезонного показника в цілому. Температурний режим другого місяця осені буде триматися в районі 9°C. Яким буде жовтень у Харкові та області, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися