Якою буде погода у Харкові у жовтні

На другий місяць осені не прогнозують значних опадів

У Харкові в жовтні ще триматимуться теплі дні, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію синоптиків.

За прогнозами Wisemeteo, друга частина осені у Харкові буде холоднішою щодо середньосезонного показника в цілому. Температурний режим другого місяця осені буде триматися в районі 9°C. Однак до кінця жовтня прогнозують похолодання до 5°C. Великої кількості опадів не передбачається.

picture

Загалом в Україні погода зміниться на початку жовтня. Відчутно холодно стане на території нашої країни вже 4-5 жовтня. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко. Вона зазначила, що в цей час холод уже почне чітко відчуватися.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у суботу ввечері, 23 вересня, у небі над Харковом виник паргелій — різновид атмосферного явища "гало".  

Це явище в народі називають "хибним сонцем". Кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич розповів, що це оптичне атмосферне явище, яке називається паргелій, різновид гало.  За словами експерта, це явище виникає досить часто, але не завжди має таку виражену яскравість, щоб добре було помітно на небі. Воно утворюється внаслідок заломлення та дисперсії сонячних променів на дрібних кристаликах льоду, з яких складаються тонкі напівпрозорі хмари верхнього ярусу. 

“Паргелій може спостерігатися в будь-яку пору року і не є рідкістю для нашої місцевості. Безпосередньо ми бачили паргелій, що утворився на відстані 22° від Сонця", - зауважив Кібальчич.

Детальніше про атмосферне явище читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися