У Харківській області синоптики оголосили "жовтий" рівень небезпеки: що це значить

Погіршення погодних умов: жителям області слід бути обережними під час перебування на вулиці

У п'ятницю, 23 квітня, в Харківській області очікується сильне погіршення погодних умов. Про це попередили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Синоптики розповіли, що південний циклон Yatin вже пройшов повз область. Наразі йому на зміну в регіон йде холодний західний фронт, яким керуватиме циклон Zohan.

Вночі метеозалежні люди можуть відчувати слабкість і погане самопочуття через поля підвищеного тиску на території області.

Новий циклон принесе хмарну погоду з проясненнями. Значних опадів не очікується, але невеликий, а місцями помірний дощ може йти вночі й у день в різних районах Харківської області. Подекуди синоптики також прогнозують короткочасний град і грози.

Температура повітря в області вночі місцями може опуститися до 3° С тепла, а вдень досягти 19° С з позначкою "плюс". Вітер очікується шквальний із південно-західного напрямку зі швидкістю 7-12 м/с і поривами до 20 м/с.

Атмосферний тиск буде в межах норми близько 747-749 міліметрів ртутного стовпчика.

У Харкові вдень обіцяють грозу з короткочасним дощем, вночі - опади несуттєві. Швидкість південно-західного вітру в Першій українській столиці складе 7-12 м/с з поривами до 15-20 м/с. Вночі стовпчики термометрів харків'ян будуть триматися на позначках 5-7° С тепла, вдень же очікується потепління до 15-17° С.

Синоптики попередили, що в області через грози, град і сильний шквальний західний вітер у п'ятницю 23 квітня оголошено "жовтий" рівень метеорологічної небезпеки.

picture

Для довідки: всього метеорологи виділяють три рівні небезпеки: червоний, помаранчевий і жовтий. Під час оголошення "жовтого" рівня синоптики радять місцевим жителям бути дуже обачними під час перебування на території, де прогнозуються небезпечні погодні явища. Вони можуть нести загрозу для інфраструктури регіону, населення і навколишнього середовища.

У Харківському гідрометцентрі також розповіли про температурні рекорди цього дня в минулому. Так, найтеплішим 23 квітня було у 1964 році. Тоді стовпчик термометра досяг позначки у 24,1° С тепла, а у 2009 році в цей день був мороз -2,5° С.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні провалилася ідея "колективного імунітету" через те, що багато українців хворіли коронавірусом безсимптомно або в легкій формі. Деталі про це розповідав харківський лікар на сесії міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися