У Харкові квітень 2021 став найхолоднішим за останні 17 років

У Харківській області за квітень випало дуже багато опадів

Харків'яни пережили найхолодніший квітень за останні 17 років. Середня температура місяця склала 8,3 градуса при нормі 9,7 градуса. В останній раз холодніше було тільки у 2003 році, коли середньомісячна температура склала 6,2 градуса.

У Харківській області найтеплішим районом виявився Куп'янський (середньомісячна температура - 9 градусів), а сама холодним Богодухівський (середньомісячна температура - 7,7 градуса). Останні 10   днів квітня в області був вкрай нестабільний вітер. Максимальний порив склав 10 м / с 23 квітня, який піднявся під час грози. На карті нижче синоптики вказали значення середньомісячної температури та кількості опадів в метеостанціях регіону

1-0Ae35aWt7fo_Vr70Dn6ziIe.jpg

За квітень на Харківщині 2 дні були грози та 5 днів тумани. Всього випало 42 мм опадів, що на 30% вище норми. Самі опади нерівномірно розподілилися по області та навіть по самому Харкову. Також відомо, що в Золочівському та Лозівському районах випало по 64 мм опадів, що взагалі перевищує норму вдвічі. Також в окремі дні падав сніг, а атмосферний тиск був в межах норми.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, які наслідки зазнала Харківська область від панування циклону Zohan. Користувачі соцмереж фотографували чорне хмарне небо та захоплювалися величчю стихії. Однак не всім харків'янам пощастило, адже сильний вітер ламав дерева та виривав їх з коренем, в повітрі літали різні предмети, закручуючись в вихори. Деякі власники автомобілів зазнали значних втрат, адже поламані дерева падали прямо на їх автомобілі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися