Синоптики попередили жителів Харківської області про нові заморозки

Метеозалежним людям варто бути обережними, оскільки перепади температур протягом доби можуть досягати 20 °С

У середу температура повітря в Харківській області буде продовжувати знижуватися, особливо вночі. Про це повідомляє пресслужба Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

5 травня в Харківській області синоптики пообіцяли мінливу хмарність, без опадів. Очікується південний вітер зі швидкістю 7-12 метрів за секунду.

Вночі температура повітря в області буде опускатися від 6 °С до 1 °С з позначкою "плюс". На поверхні землі прогнозуються заморозки. Там температура опуститься до 0-5 °С.

Вдень прогнозується тепла погода. У більшій частині регіону температура повітря триматиметься на рівні 15 °С, а у деяких районах вона підніметься до 20 °С.

У Харкові буде значно прохолодніше. Вночі стовпчики термометрів триматимуться на рівні 2-4 °С тепла. На поверхні землі вище 0-3 °С температура не підніметься.

Вдень повітря буде прогріватися до 17-19 °С тепла.

У Гідрометцентрі розповіли, що найхолодніше цього дня у Харкові було у 1999 році, коли температура повітря опустилася до 2 °С морозу. Найтепліше 5 травня було зафіксовано всього три роки тому - у 2018 році. Тоді до Харкова прийшло справжнє літо і повітря прогрілося до 29,7 °С тепла.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Харківській області місцевим жителям заборонили відвідувати хвойні ліси. На території регіону встановлено 5-й клас пожежної небезпеки. Тому в такі ліси заборонили також в'їзд автомобільної техніки, окрім транспорту лісової охорони.

В області працює автоматизована система "Пожежі", яка стежить за виникненням займань із супутника дистанційного зондування землі.




Джерело: http://kharkiv.meteo.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися