На погоду над Харківською областю буде впливати новий антициклон - Гідрометцентр

Буде хмарно, але заморозків найближчими днями не очікується

На Харківську область насувається антициклон Trudi. 6 травня над регіоном буде панувати його західний край, а центр нині знаходиться над Прикаспійської низовиною. Про це розповіли у пресслужбі Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Антициклон буде повністю визначати погодні умови в Харкові і області.

Протягом дня очікується хмарна погода з незначними проясненнями. Вночі в області опадів не очікується, вдень можливі короткочасні дощі.

Нічна температура повітря нижче 5 °С опускатися не буде, а в середньому протримається на рівні 10 °С. Вдень стовпчики термометрів жителів області будуть показувати 16-21 °С.

Харківську область очікує вітер південно-західного напрямку зі швидкістю 7-12 метрів за секунду.

У Харкові опадів протягом доби не буде. Вночі в місті буде тепліше, ніж в області: 7-9 °С. Вдень температура буде триматися на рівні 18-20 °С.

picture

Синоптики обіцяють 6 травня нормальний атмосферний тиск 745-746 міліметрів ртутного стовпчика. Індекс ультрафіолетового випромінювання буде середнім, магнітне поле - спокійним.

6 травня світловий день триватиме 14 годин і 57 хвилин, сонце встане в 05:03 ранку, а захід буде рівно о 20:00.

У Гідрометцентрі розповіли, що найхолодніша погода 6 травня була у 1999 році. Тоді на стовпчиках термометрів відмітка опустилася до -0,9 °С. Найтепліше (+29,7 °С) цього дня було три роки тому.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що з 6 травня Харківська область переходить у "жовту" зону карантину. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.



Екатерина

10 травня 2021, 16:49

Погода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися