Синоптики попередили харків'ян про дощ і алергії на надмірне цвітіння беріз

Обачними повинні бути водії на мокрій дорозі та алергіки, оскільки концентрація пилку у повітрі дуже зросте

В Україну найближчими днями прийде новий атмосферний фронт, який принесе дощі і сильну хмарність, втім Харківської області він торкнеться в останню чергу. Про погоду на 7 травня розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Вночі Харківську область буде поливати дощами із залишків європейського циклону під назвою "Фюрхтегот", проте вранці вже буде світити сонце до пізнього обіду, після чого стане ясно. За ніч у місті Харків випаде до 3 мм опадів, а в області - до 6 мм. Температура повітря вночі опуститься з 11 °С до 7 °С, але вдень знову підвищиться до 17 °С.

У Харківській області очікується здебільшого південно-західний вітер зі швидкістю 1-4 метри за секунду з поривами до 8 метрів за секунду. У Харкові - незначний вітер різних напрямків з поривами 5-10 метрів за секунду.

Атмосферний тиск протягом доби буде в межах норми: 748-751 міліметр ртутного стовпчика.

На території Харкова і області протягом 7 травня очікується зростання індексу ультрафіолетового випромінювання. О 12:00 дня він досягне рівня 6 - "високий".

Тривалість дня за добу збільшиться на дві хвилини і складе 15 годин і 1 хвилину. Сонце встане в 05:01 ранку, а сяде за горизонт о 20:02.

Синоптики попереджають про активне цвітіння берези, тому людям з алергічними реакціями варто уважно стежити за своїм здоров'ям. Найбільша концентрація березового пилку у повітрі Харкова й області у п'ятницю передбачається із 6 години ранку до полудня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що жителів деяких районів, а також дитячі садки і школи до кінця весни залишили без гарячої води.



Джерело: http://kharkiv.meteo.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися