Синоптики попередили мешканців Харківської області про аномальну спеку

Окрему увагу радять приділити своєму здоров'ю метеозалежним людям, адже атмосферний тиск буде підвищеним

У Харкові і Харківській області найближчими днями температура підніматиметься все вище, буде спекотно та сухо. Про причини таких погодних умов розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Синоптики пояснюють, що така стрімка зміна вологої та похмурої погоди на аномальну спеку викликана теплими повітряними масами, які прийшли в регіон із Азії, а точніше - із Західного Казахстану та Прикаспійської низовини.

Протягом 23 червня у місті та області буде спостерігатися невелика хмарність, але здебільшого весь день сильно світитиме сонце. Попри це сонячні проміні не будуть шкідливими, а ультрафіолетовий індекс не підніметься вище позначки у "5 балів" - помірний.

Температура повітря в області вночі опуститься до +22 °C, а вдень досягне позначки у +35 °C. У Харкові вночі буде трохи тепліше +23 °C, але й менш спекотно вдень - до +30 °C.

Вітер у місті та області буде східний зі швидкістю 3-5 метрів на секунду з поривами до 8-10 метрів на секунду.

Атмосферний тиск буде трохи підвищений: 749-751 мм ртутного стовпчика.

У Харкові світловий день почне потроху зменшуватися: він триватиме 16 годин 22 хвилини - це на 1 хвилину менше, ніж у вівторок. Світанок можна буде спостерігати о 04:26, а за обрій сонце сяде о 20:48.

Також у Гідрометцентрі розповіли про те, що найвища температура в цей день у Харкові спостерігалася у 2018 році. Тоді стовпчики термометрів показали +35,2 °C. А от у 1981 році в місті було дуже холодно: температура опустилася до +5 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що 21 червня відбулося одне з найцікавіших астрономічних явищ - Літнє сонцестояння. О 06:30 ранку за Києвом сонце досягло найпівнічнішої точки екліптики Північної півкулі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися