До Харкова йде спека і посуха: синоптики розповіли, якою буде погода в регіоні

У Харківській області у вівторок не буде опадів

У Харківську область йде повітря з Центральної Азії. Що буде з погодою, розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Зазначається, що у вівторок, 22 червня, буде суха і спекотна погода. При цьому протягом всього дня жителі будуть спостерігати мінливу хмарність. Ніяких опадів синоптики не прогнозують. Вітер буде східний від 7 до 12 м/с.

Температура повітря в Харківській області вночі протримається в діапазоні 17-22 °С, а вдень підніметься до 29-34 °С. У самому Харкові діапазон буде трохи іншим: вночі від 19 до 21 °С, а вдень - від 31 до 33 °С.

Також у центрі гідрометеорології поділилися температурними рекордами в Харківській області, зафіксованими 22 червня. Максимальну температуру у 34,3 °С фіксували ще у 2019 році, мінімальну ж температуру у 8,1 °С - у 1959 році.

Довідка. Сьогодні, 21 червня, рівно о 06:30 ранку за Києвом Сонце досягло самої північної точки екліптики в Північній півкулі. Це неймовірно цікаве астрономічне явище називається Літнім сонцестоянням, коли Сонце знаходиться прямо над тропіками (Північний тропік), а його промені падають в обідню пору на правий кут. В Україні сьогодні кут Сонця не 90 °, але все ж він буде найбільшим серед всіх днів року.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові на Журавлівці потонула 15-річна дівчина. Відомо, що вона відпочивала на річці з друзями. Всі спілкувалися і не помітили пропажу своєї подруги. Люди відразу ж кинулися шукати її у воді, але каламутне дно ускладнило процес.

Коли дівчину дістали, вона вже не дихала. Бригада швидкої допомоги намагалася відкачати її, але все було марно.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися