Гроза і спека: синоптики розповіли про погоду у Харківській області

Місцевим жителям вдень радять мати з собою головні убори

У Харкові та області продовжується спекотний тиждень. Температура повітря до вихідних буде лише зростати. Це викликано надходженням теплих повітряних потоків з території Азії. Про те, які погодні умови чекають на мешканців регіону у четвер, 24 червня, розповіли у Харківському регіональному центрі гідрометеорології.

Протягом дня у Харкові та області буде сонячна та спекотна погода. Індекс ультрафіолетового випромінювання буде високим і досягне до обіду 6 балів. Через це синоптики рекомендують виходити на вулицю, вдягнувши головні убори.

Атмосферний тиск залишається трохи підвищеним - 749-751 мм ртутного стовпчика.

Температура вночі у Харкові та області триматиметься на позначці у +22 °C. Вдень повітря нагріватиметься до +34 °C. 

В області у деяких районах ввечері небо спохмурніє, місцями можливі грози, але опадів не очікується.

Вітер буде здебільшого східним із періодичними змінами на північно-східний напрямок зі швидкістю 4-5 метрів на секунду з поривами до 13 метрів на секунду.

Світловий день тримається у своєму стані "сонцестояння", і його тривалість у четвер не зміниться. Сонце буде видно у небі протягом 16 годин і 22 хвилин. Вночі на харків'ян чекає повний місяць. Побачити його можна буде, починаючи з 20:55.

Також у Гідрометцентрі розповіли про те, якою була погода 24 червня у минулі роки. Найвищого показника температура повітря досягла в далекому 1954 році. Тоді на термометрах харків'яни фіксували 34,5 °C. Цього року Харківщина може побити цей рекорд. Найхолодніше у цей день теж було давно - у 1969 році. Тоді температура опустилася до +8 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в регіоні почали панувати повітряні маси із Західного Казахстану та Прикаспійської низовини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися