Що чекати від нового антициклону над Харківською областю (прогноз синоптиків)

Через погодні умови підвищиться атмосферний тиск, тому метеозалежним людям слід бути особливо уважними до свого здоров'я

У Харкові та області 7 липня синоптики прогнозують вологу та теплу погоду. Про те, на які погодні зміни чекати харків'янам у середу, розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Протягом доби над Харківською областю пануватиме малорухомий антициклон. Його центр сягає європейської частини Росії, а от південна частина - частину України, в тому числі і Харківщину.

picture

Через це на регіон чекає похмура погода, але істотних опадів не очікується. Протягом дня мінлива хмарність зміниться кількома сонячними годинами, але ввечері знову буде хмарно.

Вночі буде по-літньому прохолодно, температура опуститься до +19 °C, вдень поступово теплішатиме. Найспекотніше +29 °C стане близько 15:00, а потім температура почне знову опускатися до приємних +23 °C ввечері.

Погода у Харкові та решті районів області буде майже однакова.

Вітер очікується північно-східний і східний зі швидкістю 3-5 метрів за секунду, часом можливі пориви до 9-10 метрів на секунду.

Атмосферний тиск буде підвищеним 749-751 мм, а ввечері навіть 752 мм ртутного стовпчика.

Світловий день вже невідворотно зменшується і у середу 7 липня триватиме 16 годин 12 хвилин, що на 2 хвилини менше, аніж напередодні. Через хмарність схід та захід сонця спостерігати буде важко. Світанок буде о 04:36, а сяде сонце за обрій о 20:48.

Також у Гідрометцентрі розповіли, що найспекотніше 7 липня було зовсім недавно - минулого року температура повітря сягнула +35,8 °C.

Найхолодніший сьомий липневий день був у далекому 1952 році. Тоді на стовпчиках термометрах харків'ян можна було побачити +8,7 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові нещодавно можна було спостерігати рідкісне природне явище - сріблясті хмари на тлі темного неба.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися