У Харківській області будуть дуже спекотні вихідні без опадів

Синоптики Харківщини розповіли про погоду на вихідні

У Харківській області 10 і 11 липня буде вкрай суха і малохмарна погода. Зараз на Харківщині це визначає досить великий антициклон, який покрив майже всю європейську територію Росії, територію України та Білорусі. Про це розповіли в регіональному гідрометцентрі.

o5ErYE5sIQbTZ8EwYeQoAnJDf.png

За даними синоптиків вітер в суботу і неділю буде слабкий від 5 до 10 м/с. При цьому температура повітря буде поступово збільшуватися, до середини липня.

В суботу 10 липня температура повітря вночі буде від 14 до 19 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 28-33 градусів.

У неділю 11 липня температура повітря вночі буде від 15 градусів тепла до 20. Вдень повітря прогріється до 29-34 градусів.

Контекст:

У Харківській області через спекотні погодні умови заборонили рух вантажівок, які перевищують певні параметри ваги. Якщо температура повітря підіймається більш ніж до 28 ° C, на автодорогах області починають діяти обмеження для важкого транспорту. Забороняється рух для автомобілів вагою понад 24 тонн і якщо фактичне навантаження на одну з осей перевищує 7 тонн.

Над Харківською областю вже остаточно сформувався антициклон Cornelieke, який частково впливав на погодні умови в регіоні в останні дні. Центр циклону зосереджується над Європейською частиною Росії, він є теплим і малорухливим. Над Харківщиною простягається його південна периферія, що, однак, не завадить йому формувати відповідні погодні умови. Циклон є блокуючим, що дозволяє йому триматися довгий час над однією територією та однорідно займати всі рівні тропосфери.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися