Скільки в Харкові буде триматися пекельна спека - прогноз синоптиків

До кінця тижня буде ставати тільки спекотніше, а потім погода почне змінюватися

Над Харківською областю продовжує триматися антициклон із теплими повітряними масами Cornelieke. За рахунок своєї блокуючої суті він є малорухливим і повільно рухається майже на одному місці. Коли зміниться його вплив на погоду в регіоні, розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Спекотна погода протримається в регіоні до кінця тижня, втім вже на вихідних Cornelieke остаточно втратить свої позиції: в Харківській області пройдуть дощі, і з наступного тижня стане трохи прохолодніше.

picture

Однак до п'ятниці погода не дасть послаблень, а температура повітря буде лише повільно зростати.

У найближчу добу в Харкові і області сильних температурних змін не очікується: вночі стовпчики термометрів нижче позначки у +18 ° C не опустяться, а вдень максимальна температура повітря в тіні досягне +32 ° C.

Цілий день буде яскраво світити сонце. Вітер очікується переважно північно-східний зі швидкістю 1-3 метри за секунду з нечисленними поривами до 6 метрів за секунду.

Атмосферний тиск буде залишатися високим: 751-752 мм ртутного стовпа. Також високим буде й індекс ультрафіолетового випромінювання. Найвищої позначки у 6 балів він досягне в полудень.

Тривалість світлового дня скоротиться на 2 хвилини і складе 15 годин 58 хвилин. Світанок можна буде спостерігати о 04:41 ранку, а за горизонт сонце сяде о 20:39.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в соцмережах обговорюють появу лисиці на ХТЗ. Вона не боїться людей, обережно обнюхує руки і позує для фотографій. Деякі харків'яни впевнені, що тварина прийшла до людей через спеку і шукає воду та їжу.




Человек без имени

14 липня 2021, 12:51

Педро, зима близко!!!

Педро

14 липня 2021, 11:49

Когда уже зима???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися