На Харківську область насуваються сильні зливи та шквальний вітер: чого чекати від погоди

Синоптики оголосили "жовтий" рівень небезпеки

Мешканців Харкова та області попередили про несприятливі погодні умови, які чекають на регіон найближчими днями. Про детальний прогноз погоди на 21 липня розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Зливи розпочнуться вже у середу 21 липня рано-вранці в області, а ближче до опівдня - у Харкові. Протягом дня очікується зміна інтенсивності дощу та сильний шквальний вітер. 


picture

Після обіду на всій території регіону буде значний дощ у супроводі грози. Очікується випадіння понаднормової кількості опадів - близько 21 мм. Вітер зі швидкістю 3-8 метри на секунду матиме різні, проте переважно східні напрямки, а також часті шквали до 20 метрів на секунду.

Температура повітря також опуститься: вночі у Харкові - до +23 °C, в області - до +22 °C, вдень найвищі показники термометрів будуть на позначках "+29 °C" - у Харкові, "+28 °C" - в області.

Атмосферний тиск знизиться нижче норми до 741-742 мм ртутного стовпчика.

Тривалість світлового дня продовжує зменшуватися і складатиме 15 годин 43 хвилини. Світанок очікується о 4:49, а захід сонця - о 20:32.

У Гідрометцентрі розповіли, що зміна погоди пов'язана з проходженням над областю активного холодного фронту з хвилями. Через це харків'янам порадили бути обачними, мати при собі відповідний одяг та аксесуари, остерігатися незакріплених конструкцій, дерев і предметів.

picture

Також в установі розповіли про температурні максимуми попередніх років: найспекотнішим 21 липня було у далекому 1960 році, тоді термометри харків'ян показали + 35 °C. В от у 2006 році температура опустилася аж до +10,4 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що 18 липня у Харківській області лютувала негода: сильний вітер повалив дерева та позривав намети.




Валерий

22 липня 2021, 09:33

Ха-ха-ха!

Вадим

22 липня 2021, 08:45

22 число в Харькове нет дождей !!!! Ваш прогноз не верен !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися