Що принесе Харківській області холодний фронт із Великобританії - прогноз синоптиків

Посушливий і теплий антициклон остаточно позбувся свого впливу на регіон, поступившись місцем більш рухомому і прохолодному

У Харкові та області після кількатижневого впливу теплого малорухливого антициклону почали активно змінюватися погодні умови. Про те, які будуть відбуватися зміни в атмосфері у найближчу добу, 22 липня, розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Вночі над регіоном буде проходити холодний фронт, завдяки якому в Харкові і області стане істотно прохолодніше, температура повітря опуститься до +18 °C. Всю ніч буде дощ, місцями - сильний і з грозою.

picture

Вдень стан атмосфери зміниться, і холодний фронт принесе з собою східну частину антициклону Dana, який простягається на Україну з Британських островів. Він принесе з собою хмарну і прохолодну, але досить суху погоду. Температура в місті не буде підійматися вище позначки у +26 °C, а в області буде ще холодніше - до +24 °C.

Вітер північного напрямку буде сильним: 5-7 метрів за секунду з частими поривами до 14 метрів за секунду.

Атмосферний тиск буде повертатися до комфортної нормі і складе 743-746 міліметрів ртутного стовпа.

Тривалість світлового дня зменшиться вже на 3 хвилини і складе 15 годин 40 хвилин. Схід сонця буде о 4:51, сяде за горизонт воно о 20:31.

У Гідрометцентрі також розповіли про температурні максимуми попередніх років: найтеплішим 22 липня було у 2001 році, тоді на термометрах харків'ян було +35,5 °C, а ось у далекому 1968-му харків'яни мерзли при +8,9 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що через негоду на всій території України в Харкові затримується частина поїздів, які відправляються або прибувають з Київського напрямку. В "Укрзалізниці" пояснюють, що затримки пов'язані з тим, що в 13 областях України знеструмленою залишилася низка міст.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися