Якою буде погода 30 липня: дощ, гроза і вітер

На Харків йде гроза

У Харківській області 30 липня на погоду впливатиме маломобільний холодний фронт із хвилями. Погода буде нестійкою і спекотною. Про це розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Синоптики обіцяють невеликий короткочасний дощ і грозу, які можуть поновитися і вдень. Після обіду в регіоні почнуться шквали 15-20 м/с, місцями взагалі піде град. Вітер південно-східний, 5 м/с. Температура повітря вночі +17 °С, а вдень +29 °С. У Харкові температура повітря вночі +18 °С, вдень +30 °С.

Фахівці також зазначили, що до кінця місяця в лісах області переважатиме пожежна небезпека п'ятого класу.

Крім того, синоптики поділилися температурними рекордами 30 липня. Максимальну температуру у +35,8 градуса фіксували в 1957 році, а мінімальну у +9,4 градуса ще в 1990 році.

Контекст:

У Харкові жителі насолоджувалися захоплюючими подих чудесами природи. Кілька днів поспіль йшов дощ, і настрій у місцевих жителів був таким же похмурим. Втім, природа віддячила Харкову за свої примхи і розмалювала горизонт і небо дивовижними фарбами й химерними візерунками. Городяни з різних куточків Харкова і навіть області фотографували чудові образи на небі.

Небо дарує харків'янам таку красу вже не вперше. "Коментарі" розповідали про дивовижну веселку і приголомшливий захід сонця, які також потрапили на камери місцевих жителів.

Крім того, в матеріалі нашого видання можна прочитати, що в харківському Саржиному Яру через спекотну погоду помирає форель. Відповідні фотографії опублікували в соцмережах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися