Якою буде погода в Харкові: дощ, спека, грози і надзвичайна небезпека

У Харківській області знову панує спека

У Харківській області 2 серпня буде дуже спекотна погода без опадів. Однак ввечері під впливом холодного фронту в західних районах області температура почне знижуватися. Подробиці розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

У понеділок буде мінлива хмарність, місцями по області пройде дощ і гроза. Вітер південний від 7 до 12 м/с, при цьому в Харкові і місцями в області будуть пориви до 20 м/с. Температура повітря вночі +19...+21 °С, вдень - +34...+36 °С в місті і практично ідентична у регіоні (+18...+23 °С, вдень - +32...+37 °С).

При цьому 2 і 3 серпня синоптики оголосили надзвичайну пожежну небезпеку (5 клас). Радіаційний стан навколишнього середовища в Харкові на 1 серпня становить 9 мкР/год.

Крім того, в Гідрометцентрі поділилися температурними рекордами 2 серпня. Максимальну температуру у +37,8 градуса фіксували в 2010 році, а мінімальну у +7,2 градуса - ще в 1962.

Інші новини:

У Карпатах 29 липня блискавка влучила в групу туристів. Постраждали жителі Харкова, Львова, Києва та Закарпатської області. Зазначається, що вісім туристів йшли біля гори Кругла Боржавського хребта і в якийсь момент в них вдарила блискавка. Всього постраждали чотири людини. Рятувальники швидко приїхали на місце, допомогли людям, спустили їх вниз і передали медикам.

У харківському Саржиному Яру помирає форель. Потрібно зазначити, що форель - північна риба і для неї максимально комфортна температура повинна становити не більше +26 градусів. У природі вона могла б поплисти на глибину, але там дуже неглибока водойма.

У Харкові жителі насолоджувалися чудесами природи. Кілька днів поспіль йшов дощ, і настрій у місцевих жителів було таким же похмурим. Втім, природа віддячила Харкову за свої примхи й "розмалювала" горизонт і небо дивовижними фарбами та химерними візерунками. Городяни з різних куточків Харкова і навіть області фотографували чудові образи на небі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися