Нерівномірна погода в Харківській області: яким був липень

Яким був липень у Харківській області

У Харківській області липень був дуже спекотним, а опади випадали нерівномірно. Це було пов'язано з постійним надходженням жаркого повітря з південного сходу. Про це розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

В регіоні середньомісячна температура виявилася на 2,5-3,5 градуса вище норми і становила +23,5...+24,9 °С (в Харкові середня температура склала 24,7 °C). При цьому максимальні значення досягали +34...+37 градусів.

Дощі в області були нерівномірними, тому кількість опадів становила від 7 мм у Харкові до 89 мм в Лозовій, що становить 12-168% від середніх показників.

У Харкові найвищу температуру у 35,7 градуса тепла зафіксували 19 липня, а найнижчу в 13,6 - ще 1 липня. Всього було 5 днів, коли била гроза, що менше норми на 63%. Температурних рекордів і стихійних явищ погоди в липні не було.

Інші новини:

У Карпатах 29 липня блискавка влучила в групу туристів. Постраждали жителі Харкова, Львова, Києва та Закарпатської області. Відзначається, що вісім туристів йшли біля гори Кругла Боржавського хребта і в якийсь момент у них вдарила блискавка. Всього постраждали чотири людини. Рятувальники швидко приїхали на місце, допомогли людям, спустили їх вниз і передали медикам.

У харківському Саржиному Яру помирає форель. Потрібно зазначити, що форель - північна риба і для неї максимально комфортна температура повинна становити не більше +26 градусів. У природі вона могла б поплисти на глибину, але там неглибока водойма.

У Харкові жителі насолоджувалися чудесами природи. Кілька днів поспіль йшов дощ, і настрій у місцевих жителів було таким же похмурим. Втім, природа віддячила Харкову за свої примхи й "розмалювала" горизонт і небо дивовижними фарбами та химерними візерунками. Городяни з різних куточків Харкова і навіть області фотографували чудові образи на небі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися