У Харкові випав величезний град (ФОТО)

В Україні випав град незвичайної форми

У Харкові 7 серпня місцями падав град. Саме стихія обрушилася на Північну Салтівку і Велику Данилівку. Про це розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Синоптики зазначають, що негода виникла під впливом лінії приземної конвергенції в теплому секторі циклону з центром над країнами Балтії. При цьому на сході України град зі зливою пройшлися м'яко, а ось серйозний удар обрушився на захід, жителі якого були просто шоковані.

"Я такого ще не бачила", - написала мешканка міста Ланівці, що в Тернопільській області. Жінка опублікувала фото граду незвичайної форми.

Контекст:

Синоптики розповіли, що на вихідних буде хмарно з проясненнями та місцями короткочасний дощ з грозою. При цьому днем буде град і шквал підніметься до 15-20 м/с. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі протримається на температурі від 18 до 23 градусів, а вдень - від 30-35 градусів. У місті теж буде короткочасний дощ, гроза, град і місцями шквали теж до 15-20 м/с. Температура повітря вночі від 20 до 22 градусів, а вдень - від 30 до 32.

У Карпатах 29 липня блискавка влучила в групу туристів. Постраждали жителі Харкова, Львова, Києва та Закарпатської області. Зазначається, що вісім туристів йшли біля гори Кругла Боржавського хребта і в якийсь момент в них вдарила блискавка. Всього постраждали чотири людини. Рятувальники швидко приїхали на місце, допомогли людям, спустили їх вниз і передали медикам.

У харківському Саржиному Яру помирає форель. Потрібно зазначити, що форель - північна риба і для неї максимально комфортна температура повинна становити не більше +26 градусів. У природі вона могла б поплисти на глибину, але там неглибока водойма.

У Харкові жителі насолоджувалися чудесами природи. Кілька днів поспіль йшов дощ, і настрій у місцевих жителів був таким же похмурим. Втім, природа віддячила Харкову за свої примхи й "розмалювала" горизонт і небо дивовижними фарбами і химерними візерунками. Городяни з різних куточків Харкова і навіть області фотографували чудові образи на небі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися