Вплив антициклону Elfi: в Харкові та області зміниться погода

У період з 13 по 16 серпня в лісах області переважатиме надзвичайна пожежна небезпека

У наступні дві доби (13 - 14 серпня) погодні умови на Харківщині будуть формуватися під впливом східної периферії європейського антициклону "Elfi". Буде сухо, а температурний фон знизиться на 2-4 градуси, особливо в нічний час. Про це повідомили в Харківському регіональному гідрометеорологічному центрі.

У п'ятницю, 13 серпня, прогнозується мінлива хмарність. Вітер - північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +14...+19 градусів, а вдень стовпчики термометра піднімуться до +27...+29 градусів. Опадів синоптики також не прогнозують.

У суботу, 14 серпня, також очікується тимчасова хмарність. Температура вночі - опуститься до +19 градусів, а вдень буде коливатися в межах +26...+ 31 градус. Без опадів. 

Синоптики також відзначили, що в період з 13 по 16 серпня в лісах області переважатиме надзвичайна пожежна небезпека (5 клас).

Температурні рекорди в Харкові:

13 серпня: max 35,3 ° (2017), min 8,7 ° (1958 рік).

14 серпня: max 37,1 ° (2006 рік), Min 8,2 ° (1998 рік).

Також про погоду:

У Харкові 7 серпня в деяких районах пішов дощ із градом. У соцмережах люди виклали відео негоди на Північній Салтівці. Загалом жителі пишуть, що дощ пішов на проспекті Тракторобудівників, Лисій горі, вулиці Клочківській. Своєю чергою град розміром із горох був тільки на Північній Салтівці.

У Карпатах блискавка влучила в групу туристів. Постраждали жителі Харкова, Львова, Києва та Закарпатської області. Зазначається, що вісім туристів йшли біля гори Кругла Боржавського хребта і в якийсь момент у них вдарила блискавка. Всього постраждали четверо осіб. Рятувальники швидко приїхали на місце, допомогли людям, спустили їх вниз і передали медикам.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися