Синоптики попередили мешканців Харкова та області про аномальну спеку наступного тижня

Додатково синоптики наголосили на значному підвищенні пожежної небезпеки у регіоні

Наступного тижня на території всієї України очікується аномальна спека, не стане виключенням і Харківська область. Яких несподіванок чекати від погоди, розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Підвищення температури почнеться уже з понеділка. Воно викликане надходженням спекотної повітряної маси з Північної Африки.

Протягом всього періоду її панування не очікується жодних опадів. Показники нічної та денної температури підскочать одразу на 3-6 градусів. 

У перший день нового робочого тижня, понеділок, 16 серпня, очікується мінлива хмарність. Вночі температура повітря у Харкові та області опуститься до +18 °C, вдень сягатиме +32...+33 °C у затінку. Вітер очікується північний і північно-східний за швидкістю 1-2 метрів на секунду з поривами до 3-6 метрів на секунду.

Атмосферний тиск буде трохи вищим за норму і складатиме 750-751 мм ртутного стовпчика.

Світловий день скоротиться на 4 хвилини у порівнянні з неділею і триватиме 14 годин 25 хвилин. Світанок можна буде спостерігати о 05:26, а за обрій сонце сяде о 19:51.

У Гідрометцентрі нагадали харків'янам про високу пожежну небезпеку у регіоні. На 16 серпня прогнозується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу.

Також у пресслужбі установи розповіли про температурні максимуми попередніх років у цей день. Найспекотніше 16 серпня було 13 років тому — у 2008 році. Тоді на стовпчиках термометрів зафіксували +36,9 °C. Найхолодніше було у далекому 1955 році, коли харків'яни потерпали  при температурі +7,7 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що за добу вогнеборці харківської ДСНС 27 разів були вимушені гасити пожежі на відкритих природних ділянках. Загалом за цей час згоріло 8 га екосистем, а основною причиною займань рятувальники називають людську недбалість.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися