З вини людей у Харківській області виникло 27 пожеж за добу - у чому вогнеборці звинувачують харків'ян

Лише у суботу через недбалість місцевих жителів згоріло 8 гектарів природних насаджень

Спеціалісти харківської Служби порятунку протягом суботи, 14 серпня, 27 разів гасили пожежі у дикій природі. У пресслужбі ГУ ДСНС України у Харківській області повідомили, що більшість таких пожеж виникла з вини та необачності місцевих жителів.

Переважну частину пожеж у цій порі року складають горіння очерету, стерні на полях, сміття, підстилки у хвойних насадженнях та сухої трави. У пресслужбі установи стверджують, що причиною таких загорянь здебільшого є людина: хтось не дотримується правил безпеки при поводженні з вогнем, а інші умисно випалюють сміття та сухостої.

picture

Служба порятунку підрахувала, що лише за добу через людське недбальство згоріло 8 га природних екосистем.

picture

В установі вкотре звернулися до місцевих жителів із закликом бути обачними, дотримуватися правил безпеки на природі й не розводити вогонь на відкритих територіях.

picture

Також рятувальники нагадали про базові правила та заборони, які дозволять уникнути пожеж. Так, громадянам варто пам'ятати про те, що не можна спалювати смітники та відходи, палити у лісі й кидати там недопалки чи палаючі сірники, спалювати рослини та стерню на полях, розводити у лісі та насадженнях багаття, приносити до лісу намащені горючими речовинами тканини, давати дітям запальнички та сірники.

picture

У пресслужбі повідомили, що загроза загорянь через підвищення температури повітря є дуже високою і без втручання людини.

Нагадаємо, нещодавно "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області зберігається найвищий ступінь пожежної небезпеки "5 класу". Через це місцеві жителі мають бути обачними та утримуватися від відвідування лісу без необхідності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися