Синоптики попередили харків'ян про заморозки - коли чекати

Сильне похолодання буде тимчасовим і скоро знову стане тепло

У Харківській області протягом доби температура повітря знизиться до небезпечних показників. На ґрунті очікуються заморозки. Про стрімке зниження температури та причини розповіли Харківському регіональному центрі гідрометеорології.

Причиною зміни погоди є встановлення меридіональної форми циркуляції повітря. Вона впливає на температуру не лише в Україні, але й у всій Східній Європі.

Вночі 7 вересня на поверхні ґрунту будуть заморозки до +3...0 °С. Через це у Державній службі з надзвичайних ситуацій у Харківській області (ДСНС) оголосили 1 рівень небезпеки. Особливу увагу на погодні умови у ДСНС закликали звернути водіям, адже дорожнє покриття може бути слизьким в нічний час.

У Гідрометцентрі повідомили, що вночі у Харкові та області температура повітря може опуститися до 0 °С.

Втім, вдень 8 вересня вже почне теплішати у зв'язку із надходженням теплої повітряної маси з західної Європи, де зараз спекотно: +37 °С.

У Харкові та області протягом середи температура підійматиметься до +22 °С. Очікується мінлива хмарність та переважно південно-західний вітер зі швидкістю 2-3 метри на секунду з можливими поривами до 10 метрів на сек. Опадів протягом доби у регіоні не очікується.

Атмосферний тиск буде дуже високий - 758-761 мм ртутного стовпчика.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що з початку вересня температура демонструє "аномально" низькі показники,  адже погоду визначає арктичне повітря з півночі. Для порівняння торік харківські градусники у цей же період показували від 19 до 26 градусів тепла.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися