У Харкові після різкого потепління вдарять морози

Синоптики прогнозують нічні морози

У Харкові 22 жовтня різко потеплішає, проте через декілька днів в регіон прийдуть нічні морози. Про це розповіли представники місцевого гідрометцентру.

У п'ятницю, 22 жовтня, в місті буде мінлива хмарність без опадів. Температура повітря вночі від 7 до 12 градусів тепла, а вдень від 15 до 20. Вітер південно-західний, 7-12 м / с, місцями можливі пориви до 20 м/с.

У суботу, 23 жовтня, хмарно з проясненнями. Температура повітря вночі до 12 градусів тепла, а вдень - від 12 до 17. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Можливий невеликий дощ

У неділю, 24 жовтня, мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі 2 до 7 градусів тепла, а вдень від 8 до 13. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, місцями можливі пориви до 20 м/с.

У понеділок, 25 жовтня, вже очікуються заморозки й мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, а вдень - від 5 до 10 градусів тепла. Вітер північний, 5 - 10 м/с.

Контекст:

 У Харкові останні кілька років опалювальний сезон постійно починався з проблемами або затримками. Зараз у місті обіцяють, що все буде добре.

 У Лозовій і селищі Панютине з 1 жовтня планують підвищити тариф на теплову енергію. У міськраді розповіли, що середня ціна природного газу для населення збільшилася на 16,38%, а бюджетних установ та інших споживачів взагалі на 119,87%. Крім цього на 17,13% подорожчала електроенергія, а фонд оплати праці збільшився на 9,48%. При цьому пов'язані такі тарифи зі зміною мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

⬤ В січні 2021 року в.о. мера Харкова Ігор Терехов заявив, що до кінця опалювального сезону в Харкові вартість опалення і гарячої води підіймати не будуть. І навіть розмістив зовнішню рекламу з цією обіцянкою від своєї особи. Проте вже в лютому харків'яни отримали платіжки з підвищеними тарифами. Після скандалу у соцмережах і запитів журналістів мерія пояснила, що ціна послуги підвищилася через технічну помилку. Після цього міськрада провела перерахунок платежів за опалення і гарячу воду в лютому 2021 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися