На Харківщині синоптики оголосили "жовтий" рівень небезпеки: що це означає

Харківську область накриє південний циклон

На Харківщині очікується ускладнення погодних умов. Синоптики зазначають, що сьогодні місто та область накриють активний південний циклон. Про це повідомляється на сторінці "Харківський регіональний центр з гідрометеорології" у Facebook.

Так, згідно з прогнозом, сьогодні, 28 грудня, у Харкові та Харківській області очікуються хуртовини та снігові замети, а на дорогах ожеледь. Вранці та ввечері місто та область огорне густий туман, видимість 200 – 500 метрів.

Температура повітря сьогодні вдень впаде до максимально -10 градусів. На ніч стовпчик термометра покаже до 18 градусів морозу. Вітер східний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с.

"Такі погодні умови відповідають І рівню небезпеки (жовтому) і можуть спричинити порушення руху транспорту та відключення енергозабезпечення населених пунктів. Будьте уважні та обережні на дорогах", — йдеться у повідомленні.

До речі, згідно з даними Укргідрометцентру, найближчими днями у Харкові та області очікується потепління.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у прогнозі погоди на новорічну ніч знову відбулися деякі зміни. За даними синоптиків, у ніч з 31 грудня на 1 січня у Харкові та Харківській області буде сильний мороз та снігопад. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області на засніженій трасі перекинулося авто. Було встановлено, що водій не впорався з керуванням. У пресслужбі ДСНС опублікували фотографії з місця аварії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися