Жителів Харкова та області попередили про надзвичайну небезпеку: подробиці

На Харківщині оголосили 5 клас пожежної небезпеки

У Харківській області  попередили про пожежну небезпеку на період з 6 по 9 вересня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

“6-9 вересня в лісах Харківської області переважатиме надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека”, - йдеться у повідомленні центру. 

Відповідно до прогнозу пожежної небезпеки по Харківській області на 6 вересня, надзвичайна пожежна небезпека оголошена у деяких районах. 

picture

Надзвичайна пожежна небезпека – погодні умови за яких поєднання високої температури повітря та бездощової (сухої) погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж, за наявності джерел займання (відкритого вогню). Показник напруженості природної пожежної небезпеки (К), яким визначається клас пожежної небезпеки, знаходиться в межах від 5 000 до 20 000 градусів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області у середу, 6 вересня, прогнозується мінлива хмарність, без істотних опадів. Температура повітря, за даними синоптиків, вночі очікується в межах 11 - 16°, вдень 22 - 27°. У четвер, 7 вересня, також буде мінлива хмарність, опадів не прогнозується. Температура повітря: вночі 10 - 15°, вдень 20 - 25°.

У п'ятницю, 8 вересня, - мінлива хмарність, без істотних опадів. Температура повітря очікується вночі в межах 7 - 12°, вдень 19 - 24°. У суботу, 9 вересня, переважатиме мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря: вночі 6 - 11°, вдень 18 - 23°.

Детальніше про погоду в Харкові та області читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/HRCGM/451
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися