Стало відомо, що буде з погодою у Харкові та області: прогноз синоптиків

Переходу до осіннього температурного режиму із середніми добовими температурами повітря нижче +15°С ще не відбулося

Синоптики зазначили, що метеорологічна осінь на Харківщину ще не прийшла. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської регіонального центру з гідрометеорології. 

У центрі повідомили, що друга декада вересня у Харківській області – літня за показниками, середньодобова температура все ще перевищує 15 градусів тепла. Осінь затримується.

“Переходу до осіннього температурного режиму із середніми добовими температурами повітря нижче +15°С ще не відбулося. Метеорологічне літо тривало по всій території Харківської області”, – зазначили в гідрометцентрі.

Синоптики надали інформацію, актуальну для аграріїв, — щодо стану ґрунту, вологості та сходів. За даними синоптиків, на полях Харківської області, де протягом декади випадали дощі, грунт був слабко- та добре зволожений, тому на окремих площах області, де проведена сівба озимини під урожай 2024 року, було відмічено проростання зерна та сходи.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває збір урожаю зернових та зернобобових культур.

Станом на 8 вересня аграрії регіону обробили 319,8 тис. га, з яких намолотили 1 мільйон 318,7 тис. тонн зерна. Деякі сільськогосподарські підприємства області вже підготували ґрунт та розпочали посів ріпаку та пшениці під урожай 2024 року. У Держпродспоживслужбі нагадали, що весь врожай зерна підлягає страхуванню, яке здійснюється сільськогосподарськими товаровиробниками всіх форм власності та господарювання.

Детальніше про це читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/HRCGM/561
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися