Що буде з зерном у Харківській області

Деякі сільськогосподарські підприємства області вже підготували ґрунт та розпочали посів ріпаку та пшениці

У Харківській області триває збір урожаю зернових та зернобобових культур.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужбі у Харківській області. 

Станом на 8 вересня аграрії регіону обробили 319,8 тис. га, з яких намолотили 1 мільйон 318,7 тис. тонн зерна. Деякі сільськогосподарські підприємства області вже підготували ґрунт та розпочали посів ріпаку та пшениці під урожай 2024 року.

У Держпродспоживслужбі нагадали, що весь врожай зерна підлягає страхуванню, яке здійснюється сільськогосподарськими товаровиробниками всіх форм власності та господарювання.

Також зерно потрібно зберігати в зернових складах. Власники зерна мають право укладати договори складського зберігання зерна на зберігання зерна в зернових складах з отриманням складських документів на зерно, а також зберігати зерно у власних зерносховищах.

При прийманні зерна на зберігання зерновий склад зобов’язаний здійснити аналіз його якості та вживати всі заходи для забезпечення схоронності зерна, переданого йому на зберігання.

Зерно та продукти його переробки, які за результатами лабораторного аналізу визнані непридатними для продовольчого використання, підлягають експертизі з метою прийняття рішення про можливість їх подальшого використання або знищення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на територію України завезли харчові продукти тваринного походження (сала свинячого, свинячої печінки та яловичого жиру) виробництва французької компанії TRADIVAL SA в супроводі фальсифікованих міжнародних ветеринарних сертифікатів.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися