По Харкову та області до жовтня продовжили несприятливий прогноз

За прогнозом на 26 вересня надзвичайна пожежна небезпека зберігається у всіх районах Харківської області

У Харкові та області утримується тепла погода, а разом з нею зберігається надзвичайна пожежна небезпека. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

“Попередження про пожежну небезпеку! 26  вересня – 2 жовтня у лісах Харківської  області зберігатиметься надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека”, - наголосили у центрі..

За прогнозом на 26 вересня 5 клас - надзвичайна пожежна небезпека - зберігається у всіх районах Харківської області. 

picture

Надзвичайна пожежна небезпека характеризується погодними умовами, за яких поєднання високої температури атмосферного повітря та бездощової (сухої) погоди за наявності джерел займання (відкритого вогню) призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж. Показник напруженості природної пожежної небезпеки (К), яким визначається клас пожежної небезпеки, знаходиться в межах від 5 000 до 20 000 градусів.                                                                    

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харкові мешканці скаржаться на запах гару - місто затягло димом. Місто з вечора 24 вересня та вранці 25 вересня заволокло димом. На їдкий запах особливо скаржаться мешканці Салтівки.

Дані українського екологічного бота “SaveEcoBot” підтверджують небезпечний рівень забруднення повітря.

У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології розповіли, що за прогнозом синоптиків спостерігаються метеоумови високого забруднення. “Це відбувається при слабкому перемішуванні повітря. Це низький шар інверсії. Цієї ночі були умови високого забруднення. Вони зберігаються в літню пору”, - зазначили у центрі та додали, що вдень смог розвіється.




Джерело: https://t.me/HRCGM/597
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися