У Харківській області зафіксували аномалію: що відомо

У Харківській області спостерігається аномально тепла погода для цього періоду

Синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич розповів, що 30 жовтня у Харківській області зареєстровано температурний рекорд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію медіа “Слобідський край”.

За його словами, у Харківській області зафіксували новий температурний рекорд для 30 жовтня – 18, 9 градусів. Синоптик зазначив, що 30 жовтня на Харківщині середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і сягнула +18,9 °С.

Загалом наразі у Харківській області спостерігається аномально тепла погода для цього періоду. Навіть на початку листопада температури будуть перевищувати норму на 5-10 °С.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за даними “Укргідрометцентру”, погода у листопаді 2023 року буде теплішою ніж зазвичай, опади – помірними.

Зокрема середня місячна температура в останній місяць осені очікується на рівні +2 +7, що близько до норми (0 +4 – середній показник для листопада). У листопаді 2023 року у Харкові та області прогнозують теплішу погоду, ніж зазвичай.

На Харківщині у листопаді вважається нормою середньомісячної температури 1,6° тепла. У листопаді у 2023 році у регіоні синоптики очікують середньомісячну температуру на рівні 2,6° тепла.

Щодо опадів, то за даними регіонального гідрометцентру, у Харківській області у листопаді буде сухіше за норму: за місяць синоптики очікують 30 мм опадів. Нормою середньомісячної кількості опадів у листопаді у Харківській області вважають 42 мм. Щодо орієнтовного прогнозу погоди на місяць, то значних морозів у листопаді не буде. Коли у Харкові прогнозується сніг, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися