Якою буде погода в Харкові в грудні

Грудень у Харківській області розпочнеться з потепління

У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології розповіли про кліматичні особливості грудня 2023 року, повідомляють "Коментарі. Харків".

За даними синоптиків, у грудні поточного року очікується середня місячна температура повітря в межах 1,5° морозу (норма - 3° морозу). Середня місячна кількість опадів очікується в межах 45 мм. За даними центру, така кількість є нормою. 

На п'ятницю, 1 грудня, прогнозується хмарна погода, вночі можливі невеликі опади (сніг, мокрий сніг, дощ). Вдень опади (дощ, часом з мокрим снігом). Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця.

Вітер південний, 9 - 14 м/с. Температура повітря: вночі 1 - 6° морозу, вдень 2 - 7° тепла.

У суботу, 2 грудня, буде хмарна погода, вночі опади, вдень дощ. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря: вночі 0 - 5° тепла, вдень 6 - 11° тепла.

У неділю, 3 грудня, також буде хмарно з проясненнями, місцями невеликі опади. Вітер північно-східний з переходом на західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря: вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 4 - 9° тепла.

Щодо довгострокового прогнозу на місяць, то синоптики не прогнозують сильних морозів. Температура вночі коливатиметься від 4° тепла до 2° морозу. Вдень від 8° тепла до 0. 

А ось опадів прогнозують чимало - переважатиме сніг з дощем. 

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області зберігаються несприятливі погодні умови. За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, у середу, 29 листопада, очікуються пориви вітру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися