До чого готуватися жителям Харкова та області у січні: прогноз

Яким буде січень у Харкові та області

У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології надали прогноз температури  повітря та  кількості  опадів  на  січень  2024 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію центру.

За даними синоптиків, середня місячна температура повітря очікується на рівні 2,8° морозу (середня місячна температура повітря 4,6° морозу - норма). Середня місячна кількість опадів передбачається 53 мм (середня місячна кількість опадів 42 мм - норма).

У центрі також розповіли про кліматичну характеристику січня. Другий місяць зими частіше всього самий холодний  місяць року зі сталим сніговим покривом, нерідко з хуртовинами, ожеледдю та туманами.

Середня місячна температура повітря   складає 4,1 - 5,5  морозу.   Абсолютний  мінімум температури   повітря 30 – 33 морозу, абсолютний максимум 9 – 12  тепла.

За  місяць в середньому випадає 43 – 56  мм опадів. Найбільша висота снігового  покриву звичайно спостерігається в третій декаді січня і становить в середньому 8 – 16 см, а в самі сніжні зими –  до 65 см (1987 р.). 

Ожеледь буває 2 – 8  днів на місяць, хуртовини 3 - 7 днів, тумани -  4 – 12  днів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології розповіли, якою буде погода в Харкові та області на Різдво Христове, 25 грудня.

Так, за даними центру, у понеділок, 25  грудня у Харкові та області буде хмарно, прогнозуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Ожеледиця. Вітер південно-західний, 9 - 14 м/с. Температура повітря вночі від 3° морозу до 2 градусів тепла, вдень 0 - 5 градусів тепла.

Якою буде погода на Новий рік у Харкові та області, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/HRCGM
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися